Om oss

Mälardalens Smådjurskrematorium AB grundades av Martina Weber och Daniel Jonsson år 2010. Vi är verksamma över hela Mälardalen och samarbetar i dagsläget med ett 40-tal kliniker och djursjukhus i regionen. Hösten 2016 flyttade vi in i våra nya lokaler vid Kungsåra, Gottsta i Västerås.

Kärnan i vårt koncept och arbetssätt grundar sig i att djurägaren, som i slutändan är den som betalar för våra tjänster, ska vara precis lika nöjd med oss som leverantör som de vi dagligen möter i vårt arbete, det vill säga klinikens och djursjukhusets personal.

För oss är det en självklarhet att djuren får en värdig hantering till den slutliga viloplatsen och vi ser vårt arbete som ett förtroende från Dig som djurägare. Lika viktigt är det för oss att kliniken/djursjukhuset i sin tur tryggt kan räkna med en pålitlig leverantör där upphämtning, kremering och återlämning av urnor sker på ett etiskt korrekt och smidigt sätt.

Sveriges första fossilfria djurkrematorium

Under 2018 påbörjade vi kampen att minimera vårt klimatavtryck och bli den grönaste kremeringsanläggningen i landet där det första steget var att helt ersätta anläggningens fossila bränsleförbrukning med det fönyelsebara bränslet rapsmetylester, som vi i vardagen känner igen som rapsolja. Sporrade av den positiva responsen vill vi nu fortsätta utmana marknaden genom aktiva val och nya lösningar. Vårt nästa kliv blev att även göra våra transporter fossilfria och selektivt välja förnyelsebara källor för anläggningens elförbrukning.