Klinik eller privatperson -så går det till

De allra flesta djur somnar in lugnt och stilla tillsammans med ägaren och veterinär på en klinik. Ibland är besöket planerat och bokat i förväg men ibland sker ett plötsliga sjukdomsförlopp eller händelser som ligger bakom beslutet eller dödsfallet. Oavsett är det nog så svårt och ta avsked av en älskad familjemedlem.

Det vanligaste tillvägagångssättet är att kliniken hanterar kroppen och förvarar den i väntan på upphämtning från oss på krematoriet. Om kliniken samarbetar med oss har vi en regelbunden upphämtningsservice och det är även här du hämtar din urna om du väljer en separatkremering. Då en stor del av vårt arbete innefattar transportuppdrag som gör att vi ofta är ute på vägarna har en veterinärklinik eller ett djursjukhus ofta bättre förutsättningar och större flexibilitet att hitta en tid för att ta emot er, men det går även att komma till oss med kroppen direkt utan kliniken som mellanhand efter tidsbokning.

Privat inlämning

Vid inlämning för kremering eller hämtning av urna på anläggningen möter vi upp er vid entrén och fyller i ett dokument med kontaktuppgifter och era önskemål.

Det är inte tillåtet att närvara vid kremeringen utan vi kontaktar er när urnan finns att hämta.

Anläggningen är vanligtvis bemannad mellan 7-15 vardagar men då det händer att vi är ute på vägarna är det viktigt att du fått en bekräftelse att vi är på plats och kan ta emot er innan ni kommer till oss.

För dig som har möjlighet att komma tidigt på morgonen/förmiddagen kan vi oftast utföra kremeringen redan samma dag.